Wednesday, January 4, 2012

Xhamia Fush-Arres: Fillon procedura e marrjes se lejes per rikonstruksion.


Myftinia e rrethit Puke bazuar ne vendimet e fundit mbi rikonstruksionit te Xhamise Fush-Arres ka filluar puna per marrjen e vulave nga institucionet perkatese me qellim marrjen e lejes nga Bashkia Fush-Arres.Kjo procedur u bllokua per shkak te zgjedhjeve te 8 maj 2011.
Xhamia Fush-Arres do rikonstruktohet me kontributin vullnetar te besimtareve mysliman te kesaj zone. Myftinia e rrethit Puke sqaron te gjithe besimtaret mysliman se: "Shqetesimet qe i jane sjell komunitetit mysliman ne kete zone, jane bere me dije institucioneve perkatese duke filluar nga KMSH dhe ato shteterore."
Myftinia e rrethit Puke cdo here ka dhene kontribut ne rritjen e bashkjeteses, paqes dhe harmonise duke dhene edhe shembuj konkret.
Myftinia e rrethit Puke ka besim se nuk do kete pengesa per rikonstruksionin e objektit "Xhami" ne Fush-Arres pasi ky objekt eshte ne sherbim te komunitetit mysliman qe jetojne ne kete bashki.
Objekti ne fjale pervec sherbimit si Xhami do ofroj edhe sherbime te tjera  si: mesime fetare,mesime profesionale, takime zyrtare, ndihme te familjeve ne nevoje, qetesim shpirterore. Objekti Xhami do jete shume fuksional dhe do i sjell vlera keti qyteti.

No comments:

Post a Comment

Xhamit e Pukes

Note: Only a member of this blog may post a comment.