Friday, February 24, 2012

KMSH, Ndihmon 50 familje Pukjane me pako ushqimore.

Komuniteti Mysliman i Shqiperise pervec ndihmave te tjera te derguara nga institucionet ne vartesi, gjate dates 22 shkurt 2012 ka derguar ne Myftinin e rrethit te Pukes 50 pako me ushqime. 

Myftinia e rrethit  Puke menjehere  ka ngritur grupin e punes per   shperndarjen e   ketyre pakove me ushqime.   Pjesa    me e    madhe e pakove u   shperndan gjate dt.23.02.2012 ne  Puke dhe pjese tjeter me dt.24.02.2012.

Gjithashtu Myftinia e rrethit Puke ka derguar pako me ushqime ne fshatin Xathe si dhe ne fshatin Qerret. Ka familje qe ju eshte dhene edhe dy pako per arsye te kushteve te veshtira familjeve.

Myftinia e rrethit Puke fale mbeshtetjes se KMSH, Myftinise Shkoder si dhe te disa donatoreve te tjere ka bere te mundur te shperndaj ne 250 familje pako me ushqime ku pjesen kryesore e ze qyteti i Pukes dhe ai i Fush-Arrezit.
__________________________________________________________________________________Tuesday, February 21, 2012

Video: Myftinia Puke ndihmon 200 familje me ushqime.


Vazhdon shperndarja e ushqimeve per familjet e varfra ne Puke.

Myftinia e rrethit Puke ne bashkepunim me Myftinin e Shkodres me date 21 shkurt 2012 ka vazhduar shperndarjen e pakove me ushqime ne qytetin e Pukes.

 Familjet perfituese kan qene fillimisht familjet qe kan kerkuar mbeshtetjen e Myftinise Puke, familjet qe marrin ndihme ekonomike .

Po ashtu Myftinia e rrethit Puke ka ndihmuar edhe disa familje te varfra te sugjeruar nga Bashkia e qytetit te Pukes. Ne kete shperndarje jane ndihmuar mbi 50 familje te varfra Pukjane.

Myftinia e rrethit Puke nga data 10 shkurt 2012 e ne vazhdim i ka ardhur ne ndihme dhjetra familjeve Pukjane ne Komunen: Qerret, Qelez, Puke, Fush-Arrez etj.Myftinia Puke ndihmon disa familje ne fshatin Dedaj,Lajthize dhe lagjet e qytetit te Pukes.

Me date 21 shkurt 2012 Myftinia e rrethit Puke ka vazhduar shperndarjen e pakove me ushqime per 20 familje  ne fshatin Dedaj, Lajthize si dhe ne lagjet e qytetit te Pukes.

Pervec familjeve myslimane Myftinia e Pukes ka ndihmuar edhe disa familje katolike te cilat prej me shume se 15 dite ndodheshin te izoluara nga debora.


Po ashtu Myftinia e rrethit Puke ka shperndare pako ushqimore ne lagjet e qytetit te Pukes si: Zezaj, Mehaj, Lacaj etj. Pjese e ndihmes ka qene edhe familja e Qazim Fushes ne lagjen Zezaj te qytetit te Pukes.

 Familja Fusha si pasoj e kushteve te veshtira ekonomike po ashtu edhe te debores ka bere apel ne televizionin loka per ndihme. Myftinia e Pukes i ka ardhur ne ndihme me pako ushqimore kesaj familje . Djali i Qazim Fushes , Rezarti vazhdon studimet ne Medresen e djemve H.Sh.Shamia Shkoder. Keto ndihma u siguruan nga Atasheu per ceshtje fetare prane Ambasades Turke ne Tirane Edhe me dt.14.2.2012 Atasheu per ceshtje fetare praj po kesaj ambasade ka dihmuar  dhe 20 familje. Ne disa raste ushqimet jane derguar nga vete Myftiu i Pukes Gezim Kopani neper familjet pasi ata e kan pasur te pa mundur per arsye te ndryshme terheqjen e tyre, ne Myftinine e Pukes.Sunday, February 19, 2012

Video: Myftinia Shkoder ndihma per Puken. Myftinia e Pukes ben shperndarjen.


Myftinia Shkodër ndihmon 100 famije në rrethin e Pukës.

Sot me datë 19 shkurt 2012 Myftinia Shkodër me zemërgjersinë e saj ndihmon familjet në nevojë në rrethin e Pukës, pas apelit të bërë nga Myftinia e rrethit Pukë.

Ata u treguan të gatshëm si vellezër mysliman për tju ardhur në ndihmë ketyre familjeve që prej ditësh janë të izoluar nga debora e me vështirsi të mëdha ekonomike.

Me interesimin e Myftinisë së rrethit Pukë u angazhua një grup pune për shperndarjen e ndihmave në destinacione të ndryshme të këtij rrethi.

Shperndarja e parë është bërë në Bashkin e Fush-Arrezit ku nga kjo ndihmë përfituan rreth 50 familje. Më pas ka vazhduar puna për shpërndarjen e pjesës së mbetur në Pukë si dhe në fshatrat Lajthizës dhe Dedaj.


Me këtë rast Myftiu i Pukës Gëzim Kopani është shprehur: "....Falenderojmë  Myftiun e Shkodrës Muhamet Sytari i cili u tregua i gatshem për të ndihmuar e ardhur në ndihmë banorëve të rrethit të Pukës." Myftinia e rrethit Pukë deri tani ka ndihmuar rreth 200 familje me pako ushqimore, ndihme e cila u bë e mundur nga:  Myftininë Shkodër, Atasheu për ceshtje fetare pranë ambasadës Turke Shaban Ishlek, Shoqata V.H.K.Istanbul si dhe disa vellezër mysliman që ju bashkuan kësaj nisme, të cilët i falenderojmë."
E lusim Allahun e Madhëruar që sadakatë e dhëna tju shpërblehen me Xhennet nga Allahu i Madhëruar!____________________________________________________________________________________
Fotografi 


Tuesday, February 14, 2012

Myftinia Puke: Ju fton te ndihmoni familjet e izoluara nga debora ne rrethin e Pukes.

Myftinia e rrethit Puke nisur nga situata e renduar ne rrethin e Pukes ku dhjetra familje luftojne me jeten ka vendosur te kerkoje ndihma ne te holla dhe ushqime per keto familje te izoluara nga debora.

Per tju ardhur ne ndihme familjeve ne nevoje Myftinia e rrethit Puke ka vendosur ne dispozicion keto numer tel: +355685020099 ku ju mund te komunikoni me stafin e Myftinise Puke per kontributin tuaj.

Sunday, February 12, 2012

Myftinia e rrethit Puke ndihmon familjet e varfra.


Myftinia Pukë vazhdon me shperndarjen e pakove ushqimore për familjet në nevojë.


Myftinia e rrethit Pukë edhe gjatë dites së sotme datë 12 shkurt 2012 ka vazhduar të shperndaj pako ushqimore për familjet të cilat janë në nevojëMyftinia e rrethit Pukë pas apelit të bërë nga këto familjar menjeherë u angazhua për tju ardhur në ndihme me ato pak mundësi që ka për këto familje të cilat perveç varferisë tashme  vuajne edhe izolimin nga debora dhe ftohtin e acart të ketyre diteëve.

Gjatë dites së sotme janë ndihmuar mbi 25 familje me miell, oriz,makarona, vaj, sheqer etj ndërkohe që numri total kalon mbi 40 familje.

Ngelen pa u ndihmuar edhe shumë familje të tjera si : Qerret, Rrape, Fush-Arrez etj si pasoj e rrugeve të bllokuara.

Pergatitja e pakove me ushqime per familjet e izoluara nga debora.

Myftinia e rrethit Puke edhe gjate dites se sotme date 12 shkurt 2012 beri pergatitjen e disa pakove ushqimore per familjet e izoluara nga debora ne qytetin e Pukes.

Per gjate tre diteve Myftinia e rrethit Puke ka pergatitur dhe shperndar nje sasi te konsiderueshme ushqimesh. Edhe ne ditet ne vazhdim Myftinia e rrethit Puke sebashku me Komunitetin Mysliman te Shqiperise do vazhdoj te ndihmoj familjet te cilat kan bere apel per ndihme ne keto dite te veshtira.

Nderkoh Myftinia e rrethit Puke me tu hapur aksi rrugore Puke-Fush-Arrez do filloj menjehere te jap kontributin e saj edhe ne kete njesi vendore.

Saturday, February 11, 2012

Myftinia Puke ndihmon familjet pa streh.

Gjate dites se sotme Myftinia e rrethit Puke ka ndihmuar mbi 15 familje me pako ushqimore si: nje thes miell, dy kg voj, oriz, makarona krip, sheqer etj.


Gjate shperndarjes ka marr pjese vete Myftiu i Pukes Gezim Kopani  i cili gjate takimit me familjaret ne nevoj nder te tjera ka thene: "...ne keto momente veshtirsie te gjithe duhet te mundohemi te jap kontributin e tij. Kjo eshte dita per te ndihmuar familjet ne nevoje.

Nje falenderim te vecante kam per Komunitetin Mysliman te Shqiperise, Shoqaten Istanbul dhe disa besimtare mysliman te cilet kan qene te gatshem per te ndihmuar familjet ne nevoje ne Puke.
Gjithashtu duke shpresuar ne mirkuptimin e tyre i bej thirrje njesive vendore, shtabit te emergjences qe te ndihmoj familjet te cilat keto dite ka mungesa te theksuara ushqimesh..."
Ushqimet jane derguar nga Myftinia e rrethit Puke pran shtepive te familjeve ne nevoje. Edhe gjate dites se neserme Myftinia e rrethit Puke do vazhdoj te ndihmoj familje te tjera ne nevoje.

Friday, February 10, 2012

Myftinia Puke fillon te ndihmoj familjet e izoluara ne Puke

Myftinia e rrethit te Pukes gjate dites se sotme ne mbledhjen e Keshillit te Myftinise se rrethit Puke ka diskuatur mbi situaten qe po kalon rrethi i Pukes. Myftinia e rrethit Puke ne kordinim me KMSH vendosi:
Te ndihmohen familjet ne nevoj te cilat ne keto dite dimri te cilat ndodhen te izoluara dhe kan mungesa ushqimesh fillimish te ndihmohen me nga nje pako ushqimesh te cilat jane te mjaftueshme per dy dite. Gjate dites se sotme Myftinia e rrethit Puke ka vazhduar te ndihmoje disa familje ne qytetin e Pukes.Nderkoh pritet gjate dites se neserme te behen edhe shperndarje te tjera per ato familje qe kane munges ushqimesh ne shtepit e tyer.

Moti i keq ne rrethin e Pukes.Dhjetra familje kerkojne ndihme ne Myftinine e Pukes

Si pasoj e motit te veshtire qe po kalon rrethi i Pukes ku trashesia e debores kalon mbi nje meter dhe temperaturat jan regjistruar deri ne -20°C ka bere qe shume familje te kerkojne ndihme ne Myftinine  e rrethit te Pukes.Me date 8,9 dhe 10 shkurte 2012 me dhjetra familje kan kerkuar ndihme ne ushqime per familjet e tyre.
Familjet qe kan kerkuar ndihme jane nga qyteti i Pukes,Fush-Arrez etj.
Per kete situate Myftinia e rrethit te Pukes ka ngritur nje grup pune per te ndihmuar familjet te cilat ndodhen ne situate te veshtire.