Thursday, April 23, 2020

Urime muajin e bekuar te Ramazanit


Urimi i Myftiut te Pukes me rastin e muajit Ramazan 2020Bismilahir Rahmanir Rahim 
Ne emer te Allahut, Meshiruesit, Meshireberesit!

Te nderuar besimtare mysliman te rrethit te Pukes, Es selamu Alejkum !
Paqja dhe Meshira e Zotit qofte mbi ju !

Me lejen e Allahut xh.sh., neser 24 prill 2020 fillon muaji i bekuar i ramazanit. Muaji qe sjell shprese dhe gezim per mbare njerezimin. Muaji ramazan eshte muaji i meshires, bujarise dhe i faljes. Profeti Muhammed a.s. thotel "Fillimi i muajit ramazan eshte meshire, mesi eshte falje, fundi shpetim nga zjarri i xhehenemit."

Te nderuar besimtare !

Per shkak te pandemis, ky ramazan do jete ndryshe nga vitet e tjera, por duke pasur parasysh fjalen e Allahut xh.sh. qe thote; "Asnje here mos e humbeni shpresen tek Allahu." (Ez Zumer 53) "Vertet ata qe bejne vepra te mira, (largohen nga e keqja), Allahu u premtoi faljen e gjynaheve, si dhe shperblim per ta." (El Maide; 09)
Ne mbyllje, uroj gjithe myslimanet agjerim te begate, te lehte e te pranuar tek Allahu xh.sh!

Myftiu i Pukes
Gezim Kopani 

Monday, November 25, 2019

Fillon puna per Rindertimin e xhamise se Koder Hanit Puke


Eshte zhvilluar me date 16 tetor 2019 ceremonia e fillimit te punimeve per rindertimin e xhamise se vjeter te Koder Hanit Puke. Ne ceremoni mori pjese H.Bujar Spahiu Kryetar i Komunitetit Mysliman te Shqiperise, Gezim Kopani Myfti i rrethit Puke, Gjon Gjonaj Kryetar i Bashkise Puke, Giovani Fiocchi Famullitar i Kishes Katolike Puke etj.
Pas hapjes se aktivitetit me kendim te ajeteve Kur’anor nga imam Erjon Laçi ceremonia vijon me fjalen pershendetese te Myftiut te Pukes Gezim Kopani i cili pasi falenderoj prezencen e Kryetarit te KMSH-se Bujar Spahiun dhe protokollit nder te tjera tha: “Falenderimet i takojne vetem Allahut xh.sh i cili na mundesoj qe te bashkohemi sot ketu, ne kete dite te vecante per ndertuar xhamin e vjeter te Koder Hanit e cila eshte nder xhamit me te vjetra te rrethit Puke dhe jo vetem. Per mua eshte nje dite shume e vecante pasi Allahu me ka dhene mundesi qe te jem nje pjese e vogel te vendosjes se themelit te kesaj xhamie shume te rendesishme e historike per fene islame ne rrethin e Pukes dhe jo vetem.
Ne fund te fjales Myftiu Falenderoj vellezerit mysliman nga Kuvajti te cilet financojne ndertimin e xhamise, Komunitetin Mysliman te Shqiperise dhe Korab Kajen drejtorin e fondacionit Mireseia.
Nderkohe ne fjalen e tij Kryetari i Komunitetit Mysliman te Shqiperise H. Bujar Spahiu pasi falenderoj Myftinine e Pukes per punen e bere si dhe Bashkin e Pukes per bashkepunimin tha: “Xhamite jane vlere e shtuar e qytetit te Pukes. Islami na urdheron ne kryerjen e veprave te hajrit dhe ne duhet te garojme ne kryerjen e veprave te mira. Gjej rastin te fale nderoj popullin e Kuvajtit dhe drejtorin e fondacionit Miresia per financimin e ndertimit te xhamise dhe te gjithe atyre qe mbeshtesin ndertimin e kesaj xhamie.
Me pas ceremonin e pershendeti Gjon Gjonaj Kryetari i Bashkise Puke, Giovani Fiocchi Famullitar i Kishes Katolike Puke, Korab Kaja drejtor i Fondacionit Miresia, Marash Simoni kryetar i PS-se per Puke, Ferit Ringaj kryetar i PD-se per Puken dhe Perparim Laçi Kryeplak i lagjes Laçaj.
Me pas ceremonia vijoj me vendosjes se gurit te pare te fillimit te punimeve per ndertimin e xhamise se Koder Hanit.
Xhamia e Koder Hanit Puke eshte rreth 400 vjece e vjeter. Sipas disa te dhenave behet fjale per vitin 1523 . Xhamia do ndertohet tek vendi ku ajo ka qene. Ne vitin 2007 Myftinia Puke ka arritur te nxjerr dokumenta te cilat pasqyruan pronen e xhamise e cila tashme ka te çertifikuar 3 dylym toke.
Projekti i xhamise u be nga: Shoqeria Zenit&CO shpk me arkitekt Fejzullah Tarba dhe me sipermarres: Shoqeria Restaurim Gurra-Kaca shpk si dhe drejtues teknik ing.Bajam Tane. Xhamia e Koder Hanit Puke pritet te perfundoj brenda 12 muajve.
Aktiviteti u moderua ne drejtimin e imam Shermando Musteqja
Puke; 16 tetor 2019