Wednesday, January 4, 2012

Myftinia Puke zhvillon seminar me rastin e muajit Ramazan


Myftinia e rrethit Puke me date 19.08.2011 ka zhvilluar nje seminare me teme: "Ramazani muajit i udhezimit dhe i devotshmerise". Ne kete seminare merrnin pjese agjerues te muajit Ramazan si dhe Myftiu i Pukes Gezim Kopani. Myftiu i Pukes ne fjalen e tij nder te tjera tha: ".... Dike pasur parasysh madheshtine e ibadetit te Profetit Muhammed a..s. si dhe duke e ditur se Ai eshte nder krijesat me te dashura te Allahut te Madheruar, ne muajin e Ramazanit ai vete ka kerkuar naten e Kadrit dhe ne 10 ditet e fundit te Ramazanit vjen tek Muhammedi a,s. meleku Xhebrail dhe i tregon se nate e Kadrit ndodhet ne 10 ditet e fundit te muajit Ramazan. Meqenese edhe ne kemi hyre sot ne 10 ditet e fundit te Ramazanit duhet ta kerkojme kete nate pasi ajo eshte nata e percaktimit per ne dhe ibadeti dhe lutjet ne te kane vleren e nje mije muajve."

No comments:

Post a Comment

Xhamit e Pukes

Note: Only a member of this blog may post a comment.