Wednesday, January 4, 2012

Myftinia e rrethit Puke zhvillon simpoziumin me teme: "Trandafili i lindjes" Muhammed a.s.


Myftinia e rrethit Puke ne kuader te mbylljes se muajit te shejte te Mevludit ka organizuar sot ne qytetin e Pukes simpoziumin me teme: "Trandafili i lindjes". Ne aktivitet merrnin pjese Myftiu i rrethit Puke imam Gezim Kopani, Nenkryetari i Komunitetit Mysliman te Shqiperise z. Bujar Spahiu e te tjere.

Aktiviteti u hap me disa ajete Kur'anore te kenduar nga nxensit e kursit Islam Fatjet Laci dhe Hersi Kopani. Me pas nepermjet videoprojektorit u transmetuar dy inserte per Hz. Muhammedin a.s. Fillimisht aktivitetin e pershendeti Myftiu i rrethit Puke imam Gezim Kopani. Me pas aktiviteti vazhdoj me disa ilahi nga kori i nxenesve. Aktiviteti u pasurua me dy kumtesa te mbajtur nga Prof.Xhemal Meci me titull:"Muhammedi a.s. ne syt e personalitetve boterore" dhe Afrim Laci me teme :"Rendesia e perkujtimit te keshillave te Muhammedit a.s." .Simpoziumin e pershendeti N/Kryetari i Komunitetit Mysliman te Shqiperise z. Bujar Spahiu i cili ne fjalen e ti u shpreh: "Kam kenaqesine te pershendes kete aktivitet ne emer te KMSH-se aktivitet i cili behet ne kuader te muajit te Mevludit. Eshte e rendesishme te perkujtojme Profetin Muhammed a.s. pasi ai eshte qe solli rrugen e drejte per mbare njerzimin.

Eshte Profeti Muhammed a.s. qe zhduku zakonet qe beheshin ne ate kohe ne Arabi.Prandaj ne sot ketu perkujtojme keto vlera kaq te larte per krijeses me te dashur te Allahut te Madheruar.Uroj qe aktivitete te tilla te shtohen edhe me shume ne rrethin e Pukes. Me pas progarami ka vazhduar me disa poezi per Profetin Muhammed a.s . Per te pranishmit u shperndan disa literatura islame si dhe nje kokteje e shtruar me kete rast.

No comments:

Post a Comment

Xhamit e Pukes

Note: Only a member of this blog may post a comment.