Wednesday, January 4, 2012

Myftinia Puke zhvillon seminar me teme: "Nata e Kadrit dhe rendesia e saj"


Me date 22 gusht 2011 Myftinia e rrethit Puke zhvilloi ne qytetin e Pukes seminarin me teme: "Nata e Kadrit dhe rendesia e saj." Ne kete takim mori pjese Myftiu i Pukes Kryetari i Bashkise Puke z. Beqi Arifi etj. Myftiu i Pukes nder te tjera tha: " Nata e kadrit eshte nata e vetme qe Allahu xh.sh e ka cilesuar me njemije muaj. Eshte pikerisht kjo nate ku Allahu xh.sh percakton jeten e njeriut. Percaktimet jane dy llojesh; a) Percaktim nen mbrotjen e Allahut dhe b) Percaktim jasht meshires se Allahut. Prandaj ai qe lutet, ben ibadet Allahut xh.sh me qellim gjetjen e nates se Kadrit do jete nen mbrotjen e Allahut. Ndersa ai qe nuk i jep rendesi thirrjes se Kur'anit, nuk fal namzet apo ben harame do jete jasht Meshires se Allahut. Allahu xh.sh na befte te gjitheve prej banoreve te xhennetit. Me pas mbajti kumtesen me teme :" Muaji Ramazan dhe rendesia e tij" antari i Keshillit te Myftinise Puke Ylli Hadroj. Me pas per te pranishmit u shfaq nje dokumentar mbi naten e Kadrit.No comments:

Post a Comment

Xhamit e Pukes

Note: Only a member of this blog may post a comment.