Saturday, August 25, 2012

Atasheu Turk zhvillon një vizitë zyrtare në Myftinë e Pukës


Gjatë ditës së shtune, më 25 gusht 2012, Myftiu i rrethit të Pukës imam Gezim Kopani ka pritur në  në një vizitë zyrtare Atasheun Turk të Zyres për Ceshtjet Fetare pranë ambasadës Turke në Tiranë z. Shaban Ishlek.

 Kjo vizitë u zhvillua në kuader të bashkëpunimit mes Zyrës për Ceshtjet Fetare pranë Ambasadës Turke Tiranë dhe Myftinisë së rrethit Pukë.

  Viziten  e  parë  Atasheu  Turke  e  zhvilloi në Myftininë  e  rrethit Pukë  ku u  prit  nga  Myftiu  imam Gezim Kopani.

 Gjatë fjalës së se tij Myftiu Kopani pasi falenderoj për viziten z.Shaban Ishlek theksoi se: "...bashkëpunimet me Zyren per Ceshtjet Fetare" të Komunitetit Mysliman të Turqisë është e rëndesishme për Myftinine e rrethit Pukë me qëllimin e realizimit të atyre punëve të cilat do sjellin shërbim edhe më të mirë besimtarëve mysliman të rrethit Pukë."

Në fjalen e tij z.Shaban Ishlek ndër të tjera tha: "Jemi sot në rrethin e Pukës për të ndihmuar vëllezërit tanë mysliman që ndodhen në këtë zonë. Komuniteti Mysliman i Turqisë nepërmjet Zyrës për Ceshtjet Fetare në ambasaden Turke në Tiranë edhe më parë ka zhvilluar disa bashkëpunime me Myftinine e rrethit Pukë. Ndërsa sot jemi këtu pasi vëllezërit tanë nga Turqia kan menduar të sjellin  ndihma për disa familje këtu në rrethin e Pukës. Bashkepunimi ynë me Myftinine e rrethit Pukë besoj se do vazhdoj edhe në të ardhmen."

Pas këtij takimi Atasheu Turke Shaban Ishlek zhvilloi një vizitë punimeve që po bëhen në Xhamin e fshatit Qerret.
Ndalesa e fundit u bë tek Xhamia me e vjeter e rrethit Pukë pikërisht në Xhaminë e Koder Hanit. Myftiu Gezim Kopani informoi mbi faktet historike të kësaj Xhamie si dhe  përpjekjet e Myftinisë Pukë për rindertimin e saj.

Fotografi të tjera

Sunday, August 19, 2012

Qindra besimtare mysliman festojne Fiter Bajramin 2012.


Zhvillohen pritjet zyrtare me rastin e Fitër Bajramit.

Pas faljes së namazit të Fitër Bajramit në Myftininë e rrethit Pukë u zhvilluan  pritjet zyrtare. 

Të parët qe uruan ishin grupi i Famullisë Pukë dhe me pas forcat plotike dhe kulturore.

Në fjalen e  tij Famullitari i Famullisë Puke D.Giovani ndër të tjera tha: ".....Duke shfrytezuar këtë rast uroj besimtarët mysliman gëzuar festen e Bajramit. Urim të veçantë kam për të gjithë ato që e kaluan muajin e Ramazanit me agjërim."

Gjate vizitës se tij kryetari i Bashkisë Pukë Beqir Arifaj ndër të tjera tha: "Si kryetar i Bashkisë Pukë por edhe në emrin e grupit me të cilët kam ardhur uroj të gjithë besimtarët mysliman gëzuar festen e Fitër Bajramit. Sjell urimet e deputetit Ndue Paluca me rastin e Bajramit ." Kryetari i Bashkise Pukë shoqërohej nga N/Prefekti, N/Kryetari i Këshillit të Qarkut Shkodër Ferit Ringaj si dhe nga kryetar Komunash etj.

Një vizite tjetër ka qenë ajo e partisë Socialiste dega Pukë të cilët uruan Myftiun me reastin e festës së Fitër Bajramit.

Fotografi


Qindra besimtarë mysliman festojnë Fiter Bajramin

Që në orët e para të mëngjesit të sotem datë 19 gusht 2012 qindra besimtarë mysliman kan mbushur Xhaminë e re të qytetit të Pukës për të fal namazin e Fitër Bajramit. 

Si çdo vit festa e Fitër Bajramit shënon kulmin e gëzimit për besimtarët mysliman të cilet kaluar plotë një muaj sakrifice për hirë të Allahut xh.sh duke agjëruar muajin e Ramazanit.

Sot xhamia e qytetit të Pukës ka qenë e mbusht plot derisa mbi 80 besimtarë janë falur në ambjentet e jashtme të Xhamisë.
Namazi i Fitër Bajramit u drejtua nga Myftiu i Pukës imam Gezim Kopani i cili ndër të tjera tha: "...Me besim njeriu arrin vlerat më të larta shpirtërore dhe kulturore. Një përson që beson tek  Allaun i Madhëeruar nuk i bën keq askujt dhe se nga besimi tek Zoti i Gjithësisë askush nuk ka pas të keq. Uroj që kjo festë e madhe e Fitër Bajramit të jetë e gezuar për të gjithë familjet Pukjane."
Pas faljes se Fitër Bajramit me urime dhe valle popullore është mbyllur ceremonia e faljës së Fitër Bajramit.

Fotografi
Saturday, August 18, 2012

Gëzuar Fitër Bajramin !

Myftinia e rrethit Puke uron te gjithe myslimanet Pukjane: "Gezuar festen e Fiter Bajramit!" 18 gusht 2012

Kryetari i Bashkisë Pukë shtron iftarë për agjëruesit


Me datë 17 gusht 2012 kryetari i Bashkisë Pukë z.Beqir Arifaj shtroi një iftarë për agjëruesit në qytetin e Pukës.

Iftari u organizua nga Myftinia e rrethi Pukë. Në iftar moren pjesë mbi 100 agjërues. Në fjalen e tij Myftiu i Pukës Gezim Kopani tha: "...Ky iftar u shtrua me kërkesë të kryetarit te Bashkisë Pukë z.Beqir Arifaj të cilin e falenderojmë. Pas demokracisë dhe deri më sot nuk është shtruar ndonjëherë iftarë nga një kryetar i kësaj Bashkie prandaj për këtë reagim te z.Arifaj ne e falenderojmë."
Gjate fjalës përshëndetese kryetari i Bashkisë Pukë z.Beqir Arifaj ndër të tjera tha: "...Falenderoj Myftiu e Pukës që më dha këtë mundësi pasi ështe kënaqësi të jesh mes njerëzve të cilët sakrifikuan plot një muaj për krijuesin e tyre. Dukeqenëse edhe një ditë na ndan nga festa e Bajramit të madh ju uroj agjërim të pranuar dhe gezuar festen e Bajramit të madh."
Ky iftar shënoj edhe iftarin e fundit të organizuar nga Myftinia e Pukës për agjëruesit e Ramazanit ne rrethin e Pukës.

Fotografi


Friday, August 17, 2012

Iftar për fëmijet jetim dhe familjet e varfëra.

Me date 16 gusht 2012 Myftinia e rrethit Pukë përvec agjëruesve të Ramazanit ka shtruar iftar për fëmijet jetim duke bashkëpunuar kështu me shoqaten e jetimeve në rrethin e Pukës.

 Po ashtu në këtë iftar moren pjesë edhe familjet e varfëra të qytetit të Pukës. Iftari bashkoi në një vend edhe agjëruesit e Ramazanit po ashtu  jetimet dhe familjet e varfëra.
Në fjalen e tij Myftiu imam Gezim Kopani ndër të tjera tha: "... Me besimit tek Allahut i Madhëruar njerëzit bëhen më të dashur qoftë për familjet e tyre po ashtu edhe për shoqerinë. Eshtë besimi ai që rregullon mardhëniet mes njerëzve. Lus Allahun e Madhëruar që ky Ramazan të shërbej si nje udhërëfyes për të gjithë ne.Le të shërbej si një pishtar ndricues për jeten tonë të përditshme...."
Në këtë iftar moren pjesë mbi 100 përsona.Iftari u mundësua nga një besimtar mysliman i ardhur nga Turqia i cili gjithashtu ishte prezent gjatë këtij iftari.

Wednesday, August 15, 2012

Në xhamin e Pukës shtrohet iftarë me rastin e natës së Kadrit.


Myftinia e rrethit Pukë me datë 14 gusht 2012 organizoi shtrimin e një iftari me agjëruesit e kësaj nate.

Ky iftar u mundësua nga Shoqata Vellazërore Humanitare Kulturore Istanbul. Në këtë iftar mori pjesë Myftiu i Pukës Gezim Kopani, sekretari i shoqates Istanbul Bledjan Mehmeti. Në fjalen e tij Myftiu i Pukës  pasi falenderoi shoqaten Istanbul predikoi disa minuta në lidhje me naten e Kadrit dhe Sadakain e Fitrit. Myftiu ndër të tjera tha: "...Nata e Kadrit është ajo natë që hap zemrat e njerëzve, pikërisht ai që dëshiron ti afrohet Allahut xh.sh e si i till Allahu do ia fal gjynahet e kaluara nga Ramazani në Ramazan si dhe do i siguroj vitin në vazhdim si një vitë të mbarë.Nata e Kadrit është një mundësi pendese për të gjithë njerzimin prandaj nuk është vonë për asnjë që ti kërkojmë Allahu xh.sh në këtë natë të madhe falje për gjynahet e bëra pasi nuk ka moment më të begatë për dua se sa nata e Kadrit.... Sikur te mos mjaftonte nata e Kadrit myslimanët kanë edhe një mundësi tjetër për të qënë nën mëshiren e Allahut dhe ajo është sadakaja e Fitrit. Kjo sadaka është mburoj nga gjynahet, fatkeqsitë si për përson që e jep atë po ashtu edhe për ato përsona që ai e ka për obligim dhënjen e saj. Sadakaja e Fitrit jepet para namazit të Fiter Bajramit pra deri naten e Bajrimit të madh. Ajo jepet në: Xhami, Medrese, jetimit që ka kujdestari të pastër etj.Lus Allahu xh.sh që të arrim në lartësin më të madhe me dua e lutje në këtë natë të madhe. Lus Allahu xh.sh të na pranoj agjerimin, namazet, lutjet dhe sadakat tona...."
Në fund të iftarit për të pranishmit u shperndan disa literatura islame.

Video
Fotografi te tjera

Saturday, August 11, 2012

Myftinia Puke shtron iftar per agjeruesit e fshatit Qerret


Myftinia  Puke me date 10 gusht 2012 ka shtruar nje iftare per agjeruesit e Ramazanit ne fshatin Qerret. Ne kete iftar mori pjese Myftiu i Pukes Gezim Kopani, Kryetari i Komunes Qerret Rrok Dodaj, N/Kryetari i Keshillit te Qarkut Shkoder Ferit Ringaj si dhe dy donatoret e Xhamise se Qerretit Sahit Fishta dhe Liljan Idrizi.


Ne fjalen e tij Myftiu i Pukes pasi falenderoj te pranishmit ne iftar falenderoj Sahit Fishten per dhuraten qe po i ben fshatit Qerret me ndertimin e xhamise se ketij fshati. Nderkoh ne fjalen pershendetese te Kryetarit te Komunes Qerret Rrok Dodaj nder te tjera tha: "...Falenderoj Myftinine e Pukes per ftesen pasi te jesh mes agjeruese eshte nje kenaqesi e vecante. E vecnate per mua eshte te jem pran edhe donatorit te xhamise Qerret te cilin e falenderoj per investimin qe po ben e cila ka vlera shpirterore."

Ndersa ne fajlen e tij N/Kryetari i Keshillit te Qarkut Shkoder Ferit Ringaj tha: "...Me kenaqesi kam pranuar ftesen e bere nga Myftinia e Puke per te marr pjese ne kete iftar. Tashme fshati Qerret po i kthehet tradites se besimit pasi pak me pare shikova punimet e Xhamise Qerret dhe ngela me te vertet i kenaqur dhe per kete falenderoj donatorin Sahit Fishta dhe Liljan Idrizin qe po mundesojne kete kult kaq te rendesishem per kete fshat.Ju uroj dhjet ditet e fundit te Ramazanit duke ju uruar agjerim te pranuar."
Nderkohe nga pjesmarresit pershendeti Jaho Tafilaku i cili nder te tjera tha: "....Ne emer te fshatit Qerret falenderoj Myftiun imam Gezim Kopani i cili me interesimin e tij kemi sot miq kaq te nderuar si Sahit Fishta. Tashme Sahit Fishta eshte pjese e familjes tone, per kete gje duke marr shkas edhe prezencen e Kryetarit Rrok Dodaj do propozojme qe per qytetar nderi per mikun tone Sahit Fishta."
Ne fund te iftarit u shperndan disa literatura islame.

Fotografi te tjera
Thursday, August 9, 2012

Ndicni neser ne Puka Tv ne oren 19:54 emisionin "Fjale Zemre"

Myftinia e rrethit Puke ju fton te ndicni neser ne Puka Televizion ne kohen e iftarit ora 19:45 emisionin "Fjale Zemre" Ne kete emision eshte i ftuar Myftiu i Pukes imam Gezim Kopani i cili do predikoj rreth temes : "Vlerat e nates se Kadrit" Ky eshte emisioni i kater qe Myftinia e rrethit Puke organizon ne Puka Tv.Myftinia Puke shtron iftar per xhematin e Xhamise Puke

Ne kuader te dhjete diteve te fundit te Ramazanit Myftinia e rrethit Puke me date 08.08.2012 ne ambjentet e Xhamise se re te qytetit Puke ka shtruar nje iftare me xhematin e kesaj Xhamie. Ne kete iftari ishte i pranishem edhe Myftiu i Pukes imam Gezim Kopani i cili ne fund te iftari mbajti edhe nje kumtese te shkurte mbi rendesine e dhete diteve te fundit te muajit Ramazan. Ne iftare moren pjese mbi 70 agjerues dhe iftari u mundesua nga nje besimtare mysliman nga Tirana.
Video

 Fotografi te tjera gjate iftarit