Friday, October 26, 2012

KMSH shperndan mish kurbani ne rrethin e Pukes

Me date 25-26 tetor 2012 Komuniteti Mysliman i Shqiperise ne bashkepunim me "Diyanetin Turk" Zyra per Ceshtje fetare prane ambasades Turke Tirane nepermjet Myftinise se rrethit Puke ka shperndare mish kurbani per dissa familje pukjane.

Myftinia e rrethit Puke pas ngritjes se nje grupi pune i perbere nga antare te Keshillit te Myftinise se rrethit Puke ka bere edhe organizimin e shperndarjes se mishit te kurban Bajramit ne rrethin e Pukes. Fillimisht me date 25 tetor 2012 pas faljes se namazit te Kurban Bajramit grupi i punes ka filluar therrjen e kurbanit prane Xhamise se re Puke.Me pas grupi i punes ka filluar pergatitjen e pakove me mish. Me pas nje grup pune ka filluar edhe shperndarjen e mishit te kurbani ne gjithe rrethin e Pukes.
Mishi  kurbani eshte shpernda ne qytetin e Pukes, fshatin Qerret, Dedaj,Iballe etj.
Nga kjo dhurate e kurbanit perfituan familje myslimane dhe katolike perkatesisht ato familje qe kane jetim,paraplegjik,familjet qe jane ne gjak,familjet me pjestar shume etj.
Nga mishi i kurbani kane perfituar mbi 100 familje. Prej disa vitesh Komuniteti Mysliman i Shqiperise ka organizuar shperndarjen e mishit te kurbani per familjet Pukjane ndersa Zyra per Ceshtje Fetare prane Ambasades Turke ne Tirane kete vite ka ndihmuar dy here disa familje pukjane.


Fotografi
 

 
 
 
 
 


No comments:

Post a Comment

Xhamit e Pukes

Note: Only a member of this blog may post a comment.