Saturday, October 20, 2012

Zhvillohet mbledhja e radhes se Keshillit te Myftinise Puke

Me date 20 tetor 2012 Myftinia e rrethit Puke ka zhvilluar mbledhjen e radhes se Kehillit te Myftinise se rrethit Puke.

Pasi u be apeli i pjesemarresve mbledhja u deklarua e hapur. Anataret e Keshillit te Myftinise se rrethit Puke fillimisht miratoi rendin e dites i perbere nga: Analiza e punes nga muaji: janar 2012 deri ne muajin shtator 2012,Analiza e punes se bere per ndertimin e Xhamise ne lagjen Dedaj fshati Fush-Arrez ne bashkin e Fush-Arrezit dhe puna e berre per ndertimin e Xhamise se fshatit Qerret dhe ceshtje te ndryshme.

Pasi u lexuan raportet e pergatitura, Keshilli i Myftinise se rrethit Puke diskutoj dhe vlersoj mbi punen e bere ne muajin shkurt 2012 ku dhjetra familje u izoluan si pasoj e reshjeve te debores. Vlersim i vecante shkoj per ndihmen e dhene nga : Komunitetit Mysliman i Shqiperise, Myftinia Shkoder, Ambasada Turke (Zyra per Ceshtje Fetare),Shoqates Istanbul, kolegji Turk shkolla "Hasan Riza Pasha" si dhe grupit te punes i ngritur nga Myftinia e rrethit Puke per kete ceshtje.

Antaret e Keshillit te Myftinise se rrethit Puke  vlersuan punen e bere nga grupi i punes mbi grumbullimin e informacioneve te ndryshme ne lidhje me kontributin e Hoxhallareve Pukjan ne formimin e shtetit te Shqiperise, pune e cila do te kurorizohet me nje seminar gjate muajit nentor 2012 ne kuader te 100 vjetorit te Pavaresise se shtetit te Shqiperise.

Keshilli i Myftinise Puke diskutoj gjersisht ne lidhje me punen e bere per ndertimin e Xhamise ne lagjen Dedaj Fush-Arrez duke vlersuar se: "...ne kete ceshtje kerkohet marrja e pelqimit nga institucione te cilat ligjet ne fuqi te shtetit te Shqiperise nuk ua jep kete te drejte. Pezullimi i ndertimit te Xhamise ne lagjen Dedaj te Bashkise Fush-Arrez i bere per here te dyte u vlersua si problematik dhe si per pasoj ka sjell disa here tension mes besimtareve mysliman dhe elementeve te tjere deshirojne te bllokojne ndertimin e Xhamise ne kete zone.Perkohesisht Myftinia Puke eshte terhequr per ndertimin e Xhamise ne lagjen Dedaj tek prona me nr.608 dhe nr.609 duke ngritur nje tjeter grup pune per gjetjen e nje vendi tjeter per ndertim te Xhamise. Nderkohe prona aktuale me nr.608 dhe 609 e blere nga Myftinia e rrethit Puke te perdoret per kurse islame dhe aktivitete te tjera.

Keshilli i Myftinise se rrethit Puke vlersoi veprimtarite e zhvilluara pergjate muajit te shejte te Ramazanit duke gjalleruar keshtu jeten islame ne rrethin e Pukes.
Keshilli i Myftinise se rrethit Puke vlersoi punen e madhe qe po behet ne ndertimin e Xhamise se fshatit Qerret ku njeherazi Keshilli i Myftinise se rrethit Puke falenderoi donatoret e kesaj Xhamie Sahit Fishten dhe Liljan Idrizin.
Me pas Keshilli i Myftinise se rrethit Puke miratoi ndryshimet e bera ne personelin e Myftinise se rrethit Puke.
Mbledhja u byll me ngritjen e nje grupi pune mbi organizimin e veprimtarive me rastin e festes se Kurban Bajramit qe do zhvillohen me date 25 tetor 2012.No comments:

Post a Comment

Xhamit e Pukes

Note: Only a member of this blog may post a comment.