Saturday, May 19, 2012

Zhvillohet simpoziumi "Miresite e neteve te medha Regaib,Beraet,Miraxh"

Me mbeshtetjen e Komunitetit Mysliman te Shqiperise si dhe te Zyres Keshilluese per ceshtje fetare prane Ambasades Turke-Tirane, Myftinia e rrethit Puke zhvilloj me date 19 maj 2012 ne sallen e leksioneve te pallatit te Kultures Puke simpoziumin me teme: "Miresite e neteve te medha Regaib,Beraet dhe Miraxh".

Simpoziumi u hap nga nxenesit e kursit islame te cilet lexuan pjese nga Kur'ani i madheruar si dhe recituan poezi islame. Me pas antari i Keshillit te Myftinise Puke z.Afrim Laci beri pak pershkrim historik mbi respektimin e neteve te medha nga myslimanet Pukjane.

Simpoziumi vazhdoi me kumtesen e Myftiu te rrethit te Pukes imam Gezim Kopani i cili nder te tjera tha: "Netet e medha Regaib, Beraet dhe Miraxh jane nje mundesi e mire per te gjithe ato qe deshirojne ti afrohen Allahut xh.sh.Po ashtu keto nete jane edhe mundesi e madhe per tu pergatitur per muajin e shejte te Ramazanit."

Me interes u degjua kumtesa e Prof.Xhemal Meci mbi traditen e pukjaneve ne respektimin e neteve te medha.
Aktiviteti u pershendet nga Kancelari i Komunitetit Mysliman te Shqiperise z.Ali Zaimi si dhe nga kryetari i Bashkise Puke z.Beqir Arifaj.

Ne fjalen e tij z.Ali Zaimi  nder te tjera tha: "Me te vertet eshte nje miresi e vecante qe Allahu xh.sh i ka dhene myslimaneve me tre nete te medha sic eshte nata e bekuar e Regaibit, Beraetit dhe Miraxhit pasi ato udhezojne myslimanet ne rrugen e Allahut."

Ndersa kryetari i Bashkise se Pukes z.Beqir Arifi nder te tjera tha: " Me kenaqesi pranova ftesen e bere nga Myftinia e rrethit Puke per te marr pjese ne kete simpozium i cili zhvillohet ne kuader te neteve te medha. Kjo kenaqesi shtohet edhe me shume kur shikon vajza dhe djem te ri te cilet rriten nen frymen e fese islame."

Me pas te pranishmit shikuan nje dokumentare islame i cili trajtonte miresit e Allahut dhe shembulli i Profetit Muhammed a.s.
Aktiviteti u mbyll me nje lexim Kur'anor nga imami i Xhamise Tirane njekohesisht profesor ne Universitetin Beder z.Elton Karaj.

Me perfundimin e simpoziumit te pranishmit moren pjese ne koktejen e organizuar me kete rast si dhe u shpernda revista "Drita Islame" revista "Etika" si dhe libri "Personaliteti shembullor".

Shenim: Ky simpozium do transmetohet i zgjeruar ne Puka televizion gjate diteve ne vazhdim.

 Fotografi te tjera


No comments:

Post a Comment

Xhamit e Pukes

Note: Only a member of this blog may post a comment.