Thursday, May 24, 2012

Myftiu i Pukes Gezim Kopani zhvillon vizite pune ne N/Prefekturen e Pukes

Gjate dites se sotme date 24 maj 2012 Myftiu i rrethit Puke imam Gezim Kopani i shoqeruar me antarin e Keshillit te Myftinise se rrethit Puke Basri Selimaj kan zhvilluar nje vizite pune me N/Prefektin e rrethit te Pukes z.Martin Markdodaj.

N/Prefekti i rrethit te Pukes z.Martin Markdodaj pasi i uroj mireseardhjen Myftiut te Pukes vlersoi atmosferen fetare qe mbizoteron ne rrethin e Pukes ku nder te tjera ai  tha: "...Ne sot posedojme nje vlere te larte e lene nga te paret tane dhe ajo eshte harmonia fetare ne rrethin e Pukes. Eshte mire qe nje harmoni e tille fetare te mos prishet sot. Ne rolin e n/Prefektit mbeshtes ligjerish punen e Myftinise Puke ne te gjitha aspektet. Jam i njohur mbi disa shqetesime qe ka Myftinia e rrethit Puke por ju garantojme qe shqetesimin tuaj do ia kalojme Prefektes se Qarkut Shkoder si dhe Ministrise se Brendshme te Shqiperise."

Ne fjalen e tij Myftiu i rrethit Puke im.Gezim Kopani pasi falenderoj per pritjen e n/Prefektit te Pukes tha: "...Myftinia e rrethit Puke sic ka qene e prirur per harmonine fetare ne rrethin e Pukes vazhdon te jet edhe sot ne te njejtin qendrim. Shqetesimet e Myftinise se rrethit Puke kan ardhur si rezultat te disa ngacmimeve te elementeve dashakeqes te kesaj harmonie. Ne deshirojme qe isntitucioni juaj te perkrah te drejtat qe u takojne myslimaneve jo vetem ne qytetin e Pukes por ne gjithe rrethin e Pukes..."

Nderkohe antari i Keshillit te Myftinise Puke z.Basri Selimaj sqaroi n/Prefektin e Pukes mbi ecurin dhe vendimin e besimtareve mysliman mbi ndertimin e Xhamise ne lagjen Dedaj. Ai theksoj se: "....myslimanet me kohe kan kerkuar te kene kultin e tyre dhe fal Zotit sot neve po na plotesohet kjo deshire. Kerkojme qe kjo e drejte e besimtareve mysliman te mos u mohohet por perkundrazi te ndihmohen ne kete proces."

Me pas takimi vazhdoi mbi disa projekt aktivitete te Myftinise se rrethit Puke qe do organizoje ne kuader te neteve te medhej.

No comments:

Post a Comment

Xhamit e Pukes

Note: Only a member of this blog may post a comment.