Thursday, May 31, 2012

Pezullohet ndertimi i Xhamis se Fush-Arrezit per here te dyte.


Edhe pse Myftinia e rrethit Puke prej dates 09.09.2011 ka depozituar kerkesen e cila permban 43 faqe ne Bashkin e Fush-Arrezit per marrje leje , kjo e fundit ende nuk ka dhene pergjigje . Si pasoj e kesaj besimtaret mysliman te asaj zone me date 31 maj 2012 kan vazhduar punen per ndertimin e Xhamise. Po diten e djeshme ne baze te nje vendimi Bashkia e Fush-Arrezit ka derguar policine Bashkiake per te ndaluar punimet. Besimtaret mysliman nuk kan nderprer punimet dhe si pasoj e kesaj ka nderhyr efektivat e Policise se rrethit Puke te cilat ka kerkuar nderprerjen e punimeve. Ne keto kushte per pak kohe eshte ndaluar  antari i Keshillit te Myftinise se rrethit Puke Basri Selimaj i cili me vone eshte len i lire. Pas kesaj Myftinia e rrethit Puke ka biseduar me besimtaret mysliman per pezullimin e punimeve deri sa te mirret nje pergjigje nga organet perkatese brenda ketyre diteve.
Te ndodhur ne keto kushte me date 01 qeshor 2012 rreth ores 9:00 Myftinia e rrethit Puke do te zhvilloje takim ne Prefekturen e Qarkut Shkoder ne lidhje me situaten e krijuar me date 31 maj 2012.Me kete rast Myftinia e rrethit Puke eshte shprehur se :"... Myftinia e rrethit Puke  distancohet nga cdo metode e cila prodhon dhunen, por besimtaret mysliman ne Fush-Arrez kan te drejten e tyre te kene faltoren e tyre ne te cilen te kryejne edhe ato adhurimet ndaj Allahut xh.sh. Prandaj qendrimet te cilat pretendojne se ne lagjen Dedaj ska pas Xhami eshte mire qe te pranojne realitetin pasi aty ka besimtare mysliman te cilet nuk jane pak. ....."

No comments:

Post a Comment

Xhamit e Pukes

Note: Only a member of this blog may post a comment.