Sunday, March 31, 2013

Myftinia e rrethit Puke zhvillon viziten zyrtare ne Famullin e Pukes.

Paraditen e sotme date 31 mars 2013 Myftiu i rrethit te Pukes Gezim Kopani i shoqeruar me disa nga antaret e Keshillit te Myftinise se rrethit Puke zhvilluan nje vizite zyrtare ne Famullin e Pukes.

Me rastin e festes se besimtareve Katolik, Myftiu i Pukes Gezim Kopani i shoqeruar nga disa antare te Keshillit te Myftinise se rrethit Puke zhvilluan nje vizite zyrtare ne Famullin e Pukes, ku u priten nga prifti i kesaj Famullia Giovanni Fiocchi. Ne fjalen e tij Fiocchi pasi falenderoj drejtuesit e Myftinise se rrethit te Pukes per viziten tha: "Festat fetare jane nje mesazh i qart paqja mu ashtu sic e beri publike edhe Pape Fancesco. Mirekuptimi fetare i rrethit te Pukes eshte nje shembull i till." Ndersa kryetari i Keshillit te Kishes Katolike te Pukes dr. Dod Boci pasi ju bashkua mendimit te parafolsit tha se: "Harmonia dhe mirekuptimi fetare ne Puke eshte pikerisht pasi si besimi yne por edhe ai mysliman jane fe hyjnore."

Ne fjalen e tij Myftiu i Pukes Gezim Kopani bazuar ne festen e besimtareve Katolik tha: "Ne momente te tilla  eshte e nevojshme qe njerzit e besimit tek i madhi Zot, te japin mesazhe te qarta dhe te sinqerta per te gjithe njerzit. Myftinia e rrethit Puke cdo here ka luajtur nje rol te rendesishem mbi harmonin fetare ne rrethin e Pukes per te cilin kemi nevoj. Me kete rast kujtoj qe ne, kemi bere disa aktivitet ne kuader te harmonise fetare, dhe gjej rastin tju informoj se Myftinia e rrethit Puke eshte duke pergatitur realizimin e aktivitetit me teme: "Sofra e harmonise fetare III" ku ju ftoj edhe juve te beheni pjese e ketij aktivitet me qellimin per te lene pas hapa te dukshem dhe te prekshem per pasardhesit tane."

Myftinia e rrethit Puke

Date: 31 mars 2013

No comments:

Post a Comment

Xhamit e Pukes

Note: Only a member of this blog may post a comment.