Friday, April 6, 2012

Droga shkaktar i trazirave ne shoqeri

Myftiu i rrethit te Pukes Im.Gezim Kopani duke marr shkas nga shqetesimet e perdorimit te droges ne rrethin e Pukes nga te rite ka bere nje reagim publik gjate dites se sotme ku nder te tjera ai ka thene:
"....Feja islame qe ne krijimin e njerezimit ka predikuar ne ruatjen e vlerave familjare dhe shoqerore. Ne nje familje ku adhurohet Allahu xh.sh ska vend grindja, ska vend alkoli, ska vend droga e vepra te tjera si keto. Ne nje familje ku adhurohet Allahu xh.sh shikohet vetem gezimi dhe lumturia.

Duke adhuruar Allahun e Madheruar ndertohet nje shoqeri e cila deshiron per tjetrin ate qe deshiron per veten e tij. Prandaj i bej thirrje moshave te reja te distancohen nga alkoli, bixhozi,droga pasi ato jane vepra te cilat sjellin depresion ne trupin e tyre,te largon  nga adhurimi i Allahut, sjel perplasje ne familje, sjell deme shendetesore,si dhe nderton nje shoqeri me probleme te medha sociale.
Perdorimi i alkolit,bixhozit sjell edhe perdorimin e droges si dhe shume veprave te tjera te cilat i dergojne njerzit deri ne ate pike qe te kapen e te vriten me njeri-tjetrin. Kete nuk e deshiron askush. Islami therret ne vlerat e larta shpirterore, therret ne namaz, ne durim, ne pune, ne edukim. Prandaj per te ndaluar kete fenomen kaq negativ, te gjithe ne duhet te bashkohemi pa dallim fetare e politik per ti thene stop alkolit, bixhozit e droges, per nje shoqeri te paster, per nje familje te paster. Kjo eshte ajo per te cilen ka nevoje nje familje, nje i ri, nje shoqeri."

No comments:

Post a Comment

Xhamit e Pukes

Note: Only a member of this blog may post a comment.