Wednesday, January 9, 2013

Xhamia e fshatit Lajthize,Puke

Xhamia e fshatit Lajthize (1920)

Xhamia e fshatit Lajthize eshte e vendosur ne fshatin Lajthize,fshat qe sot eshte lagje e Bashkise Puke. Sipas te dhenave te para kjo Xhami eshte ndertuar rreth vitit 1910-1920.
Xhamia e fshatit Lajthize eshte e vendosur ne mes te fshatit pikerisht ne majen e nje kodre. Fare lehte mund ta quajme si Xhamia e dy anve per vete faktin se kjo Xhami ka sherbyer edhe per fshatin Dedaj te komunes Qelez.
Sipas te dhenave imami i pare i kesaj Xhamia ka qene Murat Musa i cili ka sherbyer der ne vitin 1943. Me pas ka sherbyer si imam Shaban Rexha dhe me vone imam Nail Hoxha i cili ka qene Kosovare. Deri ne vitin 1967 si imam dhe myezin ka sherbyer Bajram Cena. Dosja historike e Xhamise se fshatit Lajthize eshte rigrumbulluar ne vitin 2005. Ne vitin 2007 eshte bere edhe certifikimi i Xhamise se fshatit Lajthize. Imami i kesaj Xhamie cdo here ka qene edhe antar i Keshillit te Myftinise se rrethit Puke. Pas vitit 1999 antar i Keshillit te Myftinise per fshatin Lajthize ka qene Musa Ademi,me vone Binak Alia.

Shenim: Ky informacion eshte ne perpunim.

Pergatiti: Gezim Kopani
Informacion i grumbulluar ne vitin 2005 .

No comments:

Post a Comment

Xhamit e Pukes

Note: Only a member of this blog may post a comment.