Thursday, May 24, 2012

Myftiu i Pukes Gezim Kopani zhvillon nje vizite pune ne Famullin e Fush-Arrezit.

Gjate paradites se sotme date 24 maj 2012 Myftiu i rrethit te Pukes imam Gezim Kopani i shoqeruar nga antari i Keshillit te Myftinise se rrethit Puke z.Basri Selimaj ka zhvilluar nje vizite pune ne Famullin e Fush-Arrezit.

Delegacioni i Myftinise se rrethit Puke u prit nga Famullitari Gjerman frat Andreas Walterman i cili prej kater vitesh ushtron detyren e Famullitarit te kesaj Famullie.

Frat Andreas Walterman pasi falenderoi per viziten e Myftiut Gezim Kopani vlersoi situaten mes Katolikeve dhe Myslimaneve si te mire. Ne kete kadveshtrim u zhvillua edhe vizita e punes qe Myftinia e Pukes kishte kerkuar te bente ne kete Famulli.

Ne fjalen e tij Myftiu i rrethit Puke imam Gezim Kopani pasi falenderoi famullitarin per pritjen tha: "...Sot Myftinia e rrethit Puke vendosi te zhvilloj nje vizite pune ketu ne Famullin tuaj per te biseduar mbi disa ceshtje  qe zhvillohen ne kete zone. Duke besuar qe jeni edhe ju ne dijeni, Myftinia Puke ka vendos tju pergjigjet kerkesave te besimtareve mysliman qe ndodhen ne Fush-Arrez  per ndertimin e nje Xhamie. Nga informacionet e ardhura nga perfaqsuesit tane kemi nje situat ku emri "fe" tentohet te perdoret nga  disa njerez dashkeqes me qellimin e prishjes se harmonise fetare. Per kete qellim Myftinia e rrethit Puke deshiroi tju ve ne dijeni si dhe te respektoje vendimin e besimtareve mysliman per ndertimin e kesaj Xhamie. Myftinia e Pukes cdo here ka krijuar fushe pozitive besimtareve Katolik jo vetem ne qytetin e Pukes por edhe me gjere,  e ne kete kontekst  Myftinia e rrethit Puke kerkon  te njeten atmosfer per besimtaret mysliman ne kete zone."

Ne fjalen e tij Frat Andreas Walterman nder te tjera tha: "...Jam njoftu se si eshte puna per Xhamin ne fshatin Fush-Arrez lagjia Dedaj. Kam zhvilluar edhe disa takime.  Sic me ka mesuar edhe urdheri i Shen Franceskos une personalisht po ashtu edhe Famullia ku une drejtoj nuk jemi kunder ndertimit te Xhamise. Jam i shqetesuar per njerezit te cilet ecin edhe sot duke shikuar historin prapa duke krijuar keshtu bllokime tek te tjeret. Une skam interes per nje lufte nepermjet fese. Kam frike se njerzit do te vazhdojne me ato qendrimet e vjetra. Sipas meje edhe pse jane nje pakice prej 400 familjesh, myslimanet kan te drejten e tyre te kene nje Xhami. Di qe keto mysliman kan pas nje Xhami ne fshatin Micoj te ciles i ka ra catia por gjithsesi per te kerkuar Xhami eshte drejta e tyre. Edhe nje here theksoj se si Famullitar nuk kam interes per konflikt. Jam i mendimit qe te ulemi edhe nje here per te krijuar nje marveshje per kete ceshtje."

Diskutimi i ketij takimit u zhvillua pasi antari i Keshillit te Myftinise Puke z.Basri Selimaj informoi per situaten e krijuar per kete ceshtje.

No comments:

Post a Comment

Xhamit e Pukes

Note: Only a member of this blog may post a comment.