Sunday, April 14, 2013

U zhvilliua simpoziumi "Shembulli i Profetit Muhammed a.s."

Me date 13 prill 2013 ne ambjentet e Pallatit te Kultures Puke Eqerem Qabej Myftinia e rrethit Puke ne bashkepunim me Medresene Haxhi Sheh Shamia Shkoder u zhvillua simpoziumi me teme: "Shembulli i Profetit Muhammed a.s."

Ne kete simpozium merrnin pjese: Myftiu i rrethit Puke imam Gezim Kopani, Kancelari i Komunitetit Mysliman te Shqiperise z.Ali Zaimi, Kryetari i shoqates "Vellazerore Humanitare Kulturore Istanbul" z.Ridvan Seferaj, Drejtori i Medresese Haxhi Sheh Shamia dega e djemve z.Kujtim Dervishi si dhe grupi artistik i kesaj Medreseje.

Sipoziumi u hap me lexim te Kur'anit nga maturati i Medreses Shkoder njeherazi edhe hafiz Ahmet Agolli. Me pas simpoziumin e pershendeti Myftiu i Pukes imam Gezim Kopani i cili pasi falenderoi per prezencen e Kancelarit te KMSH z.Ali Zaimi dhe te Medresese Haxhi Sheh Shamia Shkoder tha: "Ne mbare boten zhvillohen aktivitete kushtuar hz.Muhammedi a.s. me qellim qe njerezimi te jene pasues te edukates se Profetit a.s. Le te bashkohemi te gjithe duke bashkepunuar ne edukimin e brezave tane me shembullin dhe edukaten e Profetit Muhammed a.s."

Ne fjalen e tij Kancelari i Komunitetit Mysliman te Shqiperise z.Ali Zaimi tha: "Falenderimet i perkasin vetem Allahut te Madheruar qe na nderoi me fene islame. Myftinia e Pukes eshte nje nder Myftinite qe zhvillon shume aktivitete per te cilen duhet pershendetur. Sot jemi bashkuar per te folur dy fjale mbi hz.Muhammedin a.s. njeriu i cili ishte dhe eshte shembulli me i larte i njerzimit.Ai ishte nje njeri i mrekullueshem, ishte prind i larte, bashkeshort ideal dhe diplomat i zoti. Ai ishte njeri i besueshem saqe mysliman dhe te krishtere i besonin atij gjerat me te shtrejta."

Drejtori i Medreses Shkoder z.Kujtim Dervishi duke pershendet kete aktivitet tha: "Deshiroj me kete rast te vlersoj dhe te falenderoj punen e Myftinise Puke personalisht te Myftiut imam Gezim Kopani si dhe shoqaten Istanbul e cila gjithnje ka mbeshtetur aktivitete te tilla.Dihet se kush investon per diturin, dhe besimin islam, vecanerisht per rinine investon per te tashmen dhe te ardhmen. Investon per shoqerin dhe kombin, dhe kete mesemiri e ben Medreseja Haxhi Sheh Shamia Shkoder."

Me pas aktiviteti vazhdoi me kumtesen me titull:  "Muhamedi a.s.themeluesi i qyteterimeve" mbajtur nga  zv.drejtorit te Medresese Shkoder Merxhan Shehu. Nje kumtes tjeter qe u degjua me interese ishte ajo me titull: "Dashuria per Profetin a.s." e mbajtur nga Imami i Xhamise Parruce Shkoder Naim Drijaj.
Ne fund te simpoziumit grupi artistik i Medresese Haxhi Sheh Shamia Shkoder te udhehequr nga profesori i tyre Resmi Likaj  kenduan pjese nga Mevludi, ilahi dhe poezi Islame.

Per te pranishmit u shperndan literatura, revista si dhe kalendari i murit botuar nga Komuniteti Mysliman i Shqiperise.

Aktiviteti u publikua ne:

1. http://www.kmsh.al/al/?p=501
2. http://www.dritaislame.al/puke-zhvillohet-simpoziumi-shembulli-i-profetit-muhamed-a-s/
3. http://www.islami-puke.org/t3757-u-zhvilliua-simpoziumi-shembulli-i-profetit-muhammed-as

Fotografi

No comments:

Post a Comment

Xhamit e Pukes

Note: Only a member of this blog may post a comment.