Sunday, March 17, 2013

Zhvillohet mbledhja e radhes e Keshillit te Myftinise Puke

Me date 16 mars 2013 Keshilli i Myftinise se rrethit te Pukes zhvilloi mbledhjen e radhes me kete rend dite: a) aktivitet e Myftinise se rrethit Puke gjate vitit 2013 b) te ndryshme.

Ne kete mbledhje moren pjese antare te Keshillit te Myftinise se rrethit Puke si dhe Myftiu i Pukes Gezim Kopani. Mbledhja u hap me permendjen dhe falenderimin kushtuar Allahut xh.sh. Me pas mbledhja vazhdoi me rendin e dites ku u hartuan nje grup aktivitetesh qe Myftinia e rrethit te Pukes do zhvilloi gjate vitit 2013.

Ne kete mbledhje Keshilli i Myftinise se rrethit Puke bazuar ne nevojat akute vendosi te hartoj nje grup kerkesash drejtuar Komunitetit Mysliman te Shqiperise mbi: 1.Mermetimin e kubese te xhamise se re Puke. 2. Mermetimin e çatise se Xhamise Iballe si dhe ndertimin e abdes'hanes se kesaj xhamie 3. Emerimi i nje Myezini ne Xhamin Iballe dhe ne Xhamin Qerret si dhe disa kerkesa te tjera.
Gjate vitit 2013 Myftinia e rrethit Puke do organizoj nje grup trajnimesh per mesimin e disa rite fetare duke i kushtuar vemendje te vecate: namazit te xhenazeve, ibadetet ne netet e medha dhe ne muajin e shejte te Ramazanit etj.
Me pas Keshilli i Myftinise kaloj ne diskutime te ndryshme qe ka te bej me jeten fetare ne rrethin e Pukes.

No comments:

Post a Comment

Xhamit e Pukes

Note: Only a member of this blog may post a comment.